Monday, May 24, 2010

Nagy Késés - Big Delay

Nagyon sokan hívtatok, kérdeztétek, hogy hol van az autóm.
Sajnos előre nem látott komplikációk léptek fel a szállítónál, amit igyekszik megoldani, de sajnos nagyon elhúzodott minden.
Az autó még mindig Rotterdamban van, a kikötőben a konténerben április 3. óta. 
Az ok amiért késik az autóm, háát hogy is mondjam eléggé tipikus. Amint tudjuk, egy konténerben 2-3 autó fér el, ez azért van így, hogy olcsóbb legyen a szállítás.
Namármost a másik 2 autó tulajdonosa nem fizette ki a szállítás díját a kinti cégnek, ezért az nem hajlandó továbbküldeni a konténert a kikötőből Budapestre. A kontérem napi tárolási díja 2-300 €/nap !!! Így lesz majd mit fizetnie a másik 2 autó tulajának, ha egyáltalán szeretné viszontlátni az autóit valaha...
Úgy volt a múlt héten hogy csütörtökön vagy pénteken megérkezik az autó trélerrel, mert most már így lesz ideszállítva, de sajnos a tréler lerobbant így nem ért ki a Rotterdamba zárás előtt, így erre hétre maradt.
Ma hétfőn Hollandiában is munkaszüneti nap van, így zárva minden, legjobb esetben csak holnap reggel tudják felvenni az autót a kikötőből.


Many of my friends asked me lately where is my car...
Unfortunately there have been some unforeseen complications is the car delivery process. The company who arranged all shipment had some problems, and because of that the shipment is delayed big time.
The car is in Rotterdam since 4.3.2010. The reason is prosaic: the owner of the 2 other cars didn't pay all his bills regarding this shipment, so the shipment company is holding back the container. And here is my problem... now we have to bring the car by trailer.
The last update I had that I will receive the car last Thursday or Friday but the trailer broke down somewhere in Germany, so he missed the opening hours in Rotterdam.
As Monday is Holiday in Netherlands, they can just pick up the car tomorrow, so if everything will go good ( not too optimistic about it though) I will receive the long awaited car this week...

1 comment:

  1. Ez szívás.
    Előbb-utóbb most már tényleg megérkezik...

    ReplyDelete